Як лінкбілдинг може принести користь моєму бізнесу?

Між сайтами в інтернеті триває постійна конкуренція за верхні місця у пошуковій видачі. Чим вищий Ваш ресурс у списку, тим більше людей зайдуть на нього та куплять Ваш товар чи замовлять послугу.
Просування сайтів належить до компетенції фахівців із SEO. Ця абревіатура розшифровується як пошукова оптимізація.
Одним із ключових інструментів для покращення пошукового ранжирування інтернет-порталів є лінкбілдинг.
Що таке лінкбілдинг і чому він важливий
Простими словами, лінкбілдинг – це процес розміщення посилань на Ваш сайт на інших майданчиках в Інтернеті.
Щоб зрозуміти, як посилання допомагають просувати сайт, потрібно розібратися у базових засадах роботи пошукової видачі. Коли ви вбиваєте запит і натискаєте Enter роботи пошукові системи підбирають найбільш відповідні посилання. При цьому при відборі вони дивляться на багато показників, два ключові з них:
рівень відповідності контенту запиту користувача;
авторитет сайту, на якому розміщено інформацію.
Останній критерій оцінюється серед іншого, як багато посилань із зовнішніх ресурсів ведуть на сайт. Чим їх більше, ніж авторитетніші за майданчики, де вони розміщені, тим вища довіра до сайту і тим ближче до топу його «підтягне» пошукова система.
Як працює лінкбілдинг?
Навіщо посилання сайту, ми вже розібралися. Тепер перейдемо до того, як ці посилання «добувати».
Загалом усі посилання можна розділити на три категорії:
безкоштовні (за їх розміщення ви не сплачуєте сайту донору);
платні;
партнерські (технологія outreach).
Якщо Ви створили унікальний продукт, або публікуєте оригінальний, цікавий, корисний і, що важливо, актуальний контент, інші сайти можуть робити посилання на Ваш сайт як джерело інформації, яку вони беруть для власних матеріалів. Такі посилання ще називають природними. Це найоптимальніший варіант накопичення маси посилань. Однак, на жаль, не завжди можливо.
Ще безкоштовно посилання на сайт можна виставляти на відкритих ресурсах.
Також “місця” під посилання можна купувати. Це може бути посилання на статті або банер на сайті донорі, який веде на ваш портал.
Такі посилання бувають:
«вічні» – залишаються на сайті доти, доки він існуватиме або поки їх вручну не прибере модератор;
рендовані – за кожен місяць проживання посилання Вам доведеться платити сайту донору.
Сьогодні є цілі біржі посилань, де можна придбати такий вид послуги.
Великою популярністю користується третій варіант, коли ви обмінюєтеся посиланнями з сайтами-партнерами і цим допомагаєте один одному в просуванні. Особливо позитивно впливає на ранжування перелінковка з сайтами, які знаходяться в тій же ніші, що і Ваш портал. Крім того, знаходячись у партнерських відносинах, Ви можете правити контент із посиланнями на ваш ресурс.
Однак потрібно розуміти, що наутрех технологія вимагає сил і ресурсів. Пошук партнерських сайтів, розсилка листів-запрошень до співпраці, встановлення довірчих стосунків, все це займає багато часу. Але в результаті Ви отримуєте підвищення статусу свого майданчика в очах пошукових систем.
Чи можна обійтися без лінкбілдингу?
Кількість сайтів, що пропонують послуги та товари, постійно зростає. Просто продавати якісну продукцію чи послуги за доступними цінами вже недостатньо для успіху. Якщо Ваш сайт не бачать користувачі, то вони купують у конкурентів. Тому SEO оптимізація загалом та лінкбілдинг, зокрема, сьогодні стали невід’ємною частиною маркетингової стратегії. А ті компанії, які відмовляються визнавати це, приречені на програш у боротьбі за споживача.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *